3/24/15 PSC Meeting ANNOTATED AGENDA

Materials:

- <u>Testimony Memo 1 (testimony received February 24 March 9)</u>
- <u>NEW Final Testimony Memo (testimony received March 9-13)</u>
- <u>NEW Open Space Designations Memo</u>
- <u>NEW ONI Responses to Community Involvement questions</u>
- Materials related to individual agenda items linked below.

Work Session 5: March 24, 2015 (3:00 – 7:45 p.m.) • New memos sent: 3/18 • Officer Briefing: 3/12 – 12:30 – 2:00 pm in 7E		
PSC Business (5 min) – 3-3:05	 3:00 p.m. Call to Order Items of Interest from Commissioners Director's Report 3:05 p.m. Consent Agenda Consideration of Minutes from 3/10/15 PSC meeting 	
Intro (5 min) – 3:05-3:10	Today's agenda	• Eric
Parks Bureau (20 min) – 3:10-3:30	 PP&R observations on Comp Plan Commissioner Q&A with Director 	Mike Abbaté
Transportation (60 min) – 3:30-4:30	 Follow-up from 3/10 work session: Timing of projects Project-specific discussion, direction Policy amendments, direction ROW vacations Hierarchy 	ArtPeterCourtney
	 Materials: <u>Transportation System Plan Staff Report</u> with five attachments: A. <u>Major Project and Citywide Programs</u> <u>Recommendations</u> B. <u>Financial Plan</u> C. <u>TSP Major Project and Citywide Programs</u> <u>Methodology Report & TSP Project Evaluation Criteria</u> D. <u>TSP Public Involvement Report</u> E. <u>Miscellaneous Related Policy Amendments</u> 	
	NEW maps summarizing East Portland project timing (to be distributed at meeting) NEW BPS TSP comments to PBOT (to be distributed at meeting)	

Nonconforming Uses (60 min) – 4:30-5:30	 Follow up from earlier discussion: General policy approach (revisit), with selected cases that exemplify situations Materials: Nonconforming Uses Staff Report NEW Nonconforming Commercial Uses Follow-Up Memo and Diagram 	• Deborah
Break (15 min) – 5:30-5:45		
Residential Densities (60 min) – 5:45-6:45	 Continued discussion of topics in Residential Densities: Natural hazards, drainage concerns and infrastructure constraints Residences fronting on truck routes Lot patterns (R5 → R7) Materials: Residential Density Staff Report Testimony (report) from Eastmoreland NA Testimony (multiple documents) from South Burlingame NA NEW Nonconforming Residential Densities and Uses Memo 	 Deborah Roberta Marty
Centers and Corridors (45 min) – 6:45-7:30	Return to Centers and Corridors issues from 1/27 meeting: Inner Powell and Macadam Full vs. half block zoning Hayden Island center Sugar Shack site TriMet property	• Eric
Wrap Up (15 min) – 7:30-7:45	 Next Work Session Agenda – April 14 The hearing on the EOA will be on April 28. The hearing on the Growth Scenarios Report is on May 12. We plan to vote on all components of the Comp Plan on May 26. 	• Eric